Find glæde ved CPH på en ny måde

For en uge siden var jeg et smut nede på den Røde Plads på Nørrebro.


Her blev jeg konstant passeret af folk på elektriske løbehjul til voksne og cykelstierne var overrendt med motoriserede køretøjer fx el cykler, elektriske longboards og el løbehjul. Først blev jeg lidt forskrækket og forstod ikke helt hvad de her ting gik ud på og hvordan der kunne være kommet sådan en forandring! Hvordan kunne de have råd til at køre rundt på de her nye maskiner, og var løbehjulene egentlig nemme at køre på.


Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Lime, Wind, Circ eller Voi. Nu er jeg faktisk ikke bange for nye ting, selvom det måske kunne lyde sådan. Faktisk er jeg ret nysgerrig anlagt. På min mobiltelefon fandt jeg en applikation eller app som de unge kalder det. Online kunne jeg ved at søge finde en Lime kampagnekode, som var det program jeg havde installeret.


Efter lidt indtasten fungerede det og så kørte jeg rundt i KBH på et motoriseret løbehjul uden at betale en eneste krone, da kampagnekoden virkede fint. Hvis du vil finde den samme kode som mig så kan du se en rabatliste, der var der også en del andre sjove rabatkoder som man kunne tage i brug. Det var faktisk en pænt stor oplevelse!

Storbyens rum fra funktionalitet til sanselighed

Ansporet af de unge mennesker begyndte jeg at tænke oplevelser i storbyens rum i en radikalt ny form. Jeg parkerede derfor min bil i gåafstand med en ny rabatkode til parkering med appen ParkMan, – den havede jeg også fundet på nettet. Derefter gik jeg videre til turens mål – nemlig en skaterpark! Hvad siger du så? Jeg havde fornøjelsen at prøve at køre på de hersens inliners, som er en slags rulleskøjter. Hjulene på inliners står i en række. Det er derfra navnet inliners kommer fra, da hjulene står “in line”. Det er utrolig underholdende og muntert, og skønt jeg var pakket ind i knæ-, håndleds- og albuebeskyttere – kombineret med den flotteste sortglinsende cykelhjelm, så endte jeg alligevel i asfalten og pådrog mig et par hudafskrabninger.


Det skete første gang, da jeg endelig fik taget mod til mig og strøg hen til den lille rampe med hævet pande, men da jeg var en en meter fra den, så var der ikke mere mod tilbage og jeg gik i panik og endte med benene i vejret og rumpen i asfalten.


Lidt efter jeg havde fået pusten igen var der et par unge fyre der råbte på mig om jeg kunne tænke mig at være med i deres spil da de ikke selv var nok til at starte en kamp. Det kan være du allerede kender spillet, som er noget der hedder floorball. Det går i korte træk ud på at løbe rundt med hockeystave og skyde efter mål, og i hvert fald tror jeg at fyrene på det hold, som jeg kom på fortrød at jeg kom på deres hold. Det endte i hvert fald med at blive et ret stort nederlag til os, men det var underholdende at prøve Floorball.

Jeg er blevet så inspireret, at jeg nu har sat mig for at prøve følgende: At sende pile afsted med en af de der professionelle compound buer på Amagers Action Center, lave parkour med Game Denmark på Enghavevej, prøve at benytte legetøjs guns udendørs på Hardball Heaven banen i Hillerød og sidst men ikke mindst at spille keglefodbold i Dragør.

Leave a Reply