Forebyg mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

Tips og tricks mod ondt i ryggen

Har du tit problemer med din ryg? I denne tekst får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge rygsmerter. Denne tekst er ikke en akademisk artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens artikel, men som tips og tricks du eventuelt kan bruge til dagligt!

Tips til at undgå ondt i ryggen

Følgende kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  1. Brug din krop aktivt når du har fri
  2. Bevæg dig mere på dit arbejde – for dem der arbejder på kontor eller lignende så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (læs mere om hæve sænkebord her)
  3. Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du se mere om her hos HK
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk-kontorstol.dk – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på billig-kontorstol.dk

Rygsmerterne er på vej ved tegnet: Stiv ryg!

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne ovenfor. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din fysioterapeut. De har en uddannelse i at assistere dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Leave a Reply