Innovation i boligbygningsbranchen lover godt for huspriserne

De sidste mange år har budt på den ene nye teknologi efter den anden. Ofte er det dog svært at gøre de teknologiske nybrud spændende og relevante for den enkelte danskere. Nogle gange er der dog ingen tvivl om, hvornår en ny teknologi kan blive til gavn for alle og enhver. Det er for eksempel tilfældet med 3D scanning. 3D scanning er præcis, hvad det lyder som.

Det er ganske enkelt muligheden for at scanne et tredimensionelt miljø, såsom en bygning på præcis samme måde som du ville scanne et stykke papir. Fremfor at foregå var hjælp af et monstrum på skrivebordet, foregår 3D scanning dog ved hjælp af et specielt kamera, der derefter kan konvertere scanningen til en computerfil.

3D scanning er også relevant for dig

På overfladen lyder 3D scanning måske altså nok imponerende men ikke ligefrem relevant for den almene dansker. 3D scanning bliver dog i stadig højere grad brug af arkitekter og bygherrer til at sikre både hvor korrekte og sikre deres konstruktioner er. Hvor man før var nødsaget til at have folk til at gå rundt for at måle manuelt, med al den associerede risiko for fejlmålinger, kan det nu gøres korrekt og hurtigt med en 3D scanning.

Det gør processen både billigere bedre og hurtigere. Selvom det altså i øjeblikket primært bliver brugt på større konstruktioner såsom højhuse og kontorbygninger, er der god chance for, at det også snart kan blive taget i brug under konstruktionen af private boliger. Det vil uden tvivl kunne lette boligpriserne og gøre det nemmere for flere at købe eller sågar bygge eget hus. Hvad end du skal bygge stort eller småt, kan det altså være relevant at undersøge mulighederne for 3D scanning allerede nu.

Leave a Reply