Lokale Historier: Sådan stoppede jeg med tobakken

Jeg stoppede kun i korte perioder, men røg altid i igen. Jeg prøvede alle produkter på markedet, som kunne hjælpe et rygestop. Jeg prøvede alt fra healing til plastre og tyggegummi. Men lige meget hjalp det. Jeg kunne ikke stoppe. Mit bedste forsøg var efter jeg var blevet healet. Der holdte jeg i 7 dage, men så faldt jeg ned i cigaretpakken igen. Det var først da jeg prøvede en e-cigaret, hvor jeg kunne mærke det hjalp. Jeg kiggede meget rundt på nettet for at finde hjælpemidler til rygestop og jeg fandt en hjemmeside.
Jeg fik øjnene op for sådan en e-cigaret og alle de muligheder der er for at vælge forskellige e-juice. E-juice er en væske med en bestemt smag, og der findes utrolig mange smage. Mit helbred var mærket af alle de tusinde cigaretter jeg havde røget og jeg skulle finde på en løsning at stoppe på før, at min krop ville komme med et udslag. Jeg havde været til lægen og fået konstateret forhøjet blodtryk.

E-cigaretter og e-juice

Udover jeg røg meget var jeg også påvirket meget af en særdeles dårlig livsstil. Jeg havde et immunforsvar som ikke kunne holde nogen fjender væk. Da jeg fandt denne e-cigaret, kunne jeg mærke at de ville fungere. Rigtigt nok fik jeg skruet ned for mit forbrug på cigaretter. Jeg skiftede min e-juice så jeg hele tiden kunne lide smagen og sørgede for at få bestilt rigeligt e-juice hjem. Det kunne mærkes i mine lunger og min vejrtrækning. Det gav en stor motivation for hele mit projekt om, at blive et sundere menneske, som kunne undgå livsstilssygdomme. Jeg begyndte mere og mere at tro på mit projekt og den indstilling hjalp meget. Det at tro på det mange gør, er ens største medhjælper. Jeg tabte mig og røg kun omkring 5 cigaretter om dagen, jeg var vel at mærke gået ned på 5 fra 40 cigaretter. Efter i alt fire år i kamp mod cigaretterne og helbredet kunne jeg se mig stå som vinder.

Læs mere om e cigaretter og e juice her.

Kræftens Bekæmpelse og e cigaretter.

Det er langt fra alle der er lige positive overfor e cigaretter. Selv om der er meget få der tror e cigaretter er ufarlige, så har langt de fleste en forståelse af at e cigaretter meget mindre usunde end tobak.

Det er ikke sagen hos Kræftens Bekæmpelse. De sidestiller tobak og e cigaretter, men det bør du læse meget mere om hos dem selv. Læs om KB’s holdning til e cigaretter her.

Leave a Reply